• Lintjesregen bij v.v. De Fendert!

27 apr 2022
  • Voor hun vele en grote bijdrage aan het verenigingsleven in het algemeen en aan onze voetbalclub in het bijzonder werd aan 3 enorme steunpilaren van v.v. De Fendert een Koninklijke Onderscheiding toebedeeld. De uitreiking van deze bijzondere waardering vond plaats in het Clubhuis van v.v. De Fendert op dinsdag 26 april.

Nietsvermoedend gingen  Jan Kersten, Erik van der Weerd en Erik Machielse die ochtend naar de kantine , in de veronderstelling dat de Koninklijke Onderscheiding iemand anders zou worden toebedeeld. Groot was dan ook de verrassing toen, nadat Burgemeester Aart-Jan Moerkerke de kantine van v.v. De Fendert binnentrad, er een hele stoet familie en vrienden achteraan kwam. De Burgemeester hield een mooie toespraak, waarin  Jan, Erik en Erik de lof kregen die ze ruimschoots verdienen. Vervolgens werd de onderscheiding bij de heren opgespeld en voortaan mogen Jan, Erik en Erik zich Lid in de Orde van Oranje Nassau  noemen. De aanwezigheid van de vele familieleden en vrienden maakte de ochtend nog meer bijzonder dan die eigenlijk al was.

Het Bestuur van v.v. De Fendert feliciteert Jan Kersten, Erik van der Weerd en Erik Machielse met deze prachtige, welverdiende  waardering.

Er zijn ook foto's gemaakt, deze zijn hier terug te vinden: https://we.tl/t-VuWQcYGAwo

Jan Kersten

Vanaf 1973 zet Jan zich in voor “de Voetbal”,  eerst voor Kaaise boys en vervolgens voor v.v. De Fendert. Jan was hoofdjeugdleider (tegenwoordig jeugdvoorzitter) van 1973 tot 1990, is bestuurslid vanaf 1990 tot op heden en vanaf 2002 is Jan dagelijks te vinden op  “Sportpark De Fendert.” Jan kalkt de velden, snoeit de bosschages, repareert de doeltjes en nog vele andere taken voert hij hierbij uit. Jan is bijna 50 jaar vrijwilliger!

Erik van der Weerd

Erik startte zijn bestuurlijke loopbaan in het dagelijks Bestuur van FSV in 1996. Erik nam de taak van Penningmeester op zich. Een zware en  belangrijke functie binnen onze vereniging. Erik maakte deel uit van het fusietraject tussen FSV en Kaaise boys en was mede verantwoordelijk voor de realisatie van het zonnepanelenproject. Dit was een tijdrovend traject. Gedurende een periode van 15 jaar was Erik een kundige jeugdleider/trainer. Na de fusie tussen Kaaise boys en FSV in 2011, bleef Erik Penningmeester. Erik is nu 26 jaar Penningmeester van onze club.

Erik Machielse

Erik trad toe tot het Bestuur van Kaaise boys in 1999, nadat hij een leidende rol op zich had genomen in de Werkgroep “Kaaise boys 70 jaar.” In zijn lange bestuurdersloopbaan heeft Erik steeds de zwaardere taken op zich genomen. Zo heeft hij de Ledenadministratie volledig op orde gebracht, had hij een leidende rol in het traject van het overgaan van het Sportpark van de Margrietstraat naar de Parallelweg  en was hij een “kartrekker” in het fusieproces tussen Kaaise boys en FSV. Erik had een groot aandeel in de realisatie van maar liefst 320 zonnepanelen op het dak van ons gebouw en was ook nog 15 jaar een zeer bekwaam jeugdleider/trainer.