25-03-2017: ’t Ouwe derde wint voetbalquiz 2017!

’t Ouwe derde wint voetbalquiz 2017!

Op vrijdag 24 maart namen 82 deelnemers mee aan de tweede editie van de voetbalquiz. De deelnemers werden aangemoedigd door diverse aanwezigen, wat resulteerde in een gezellig volle kantine.

De aanloop naar de quiz was zwaar: de organisatie van de quiz werd wekenlang lastig gevallen door stalkende deelnemers, die antwoorden probeerden te ontfutselen. Daarnaast ging er ook een gerucht dat er belchinezen actief waren voorafgaand aan de quiz. Herman en Corrie hadden bovendien alle moeite met de rivaliserende drank bestellende deelnemers. Desalniettemin was de organisatie dusdanig goed voorbereid, dat de kick-off om 20:00 uur plaatsvond.

Na de aftrap van Kees en de uitleg van Sander namen quizmasters Sander & John alle deelnemende spelers mee in een avond vol humor, lastige vragen, informatieve toelichtingen en prachtige beelden. Er waren 4 rondes van 10 vragen, waarin meerkeuze en open vragen gesteld werden in 10 verschillende categorieën. Zo moesten deelnemers antwoorden geven op afkortingen van regionale clubs, jeugdfoto’s van bekende voetballers, vragen over v.v. de Fendert, foto’s van tribunes in West-Brabant en werd iedere ronde afgesloten met een filmfragment.

Naast de ronde vragen waren er ook 3 bonusvragen, waarin extra punten konden worden verdient. In de eerste bonusvraag moesten de deelnemers aangeven uit welke clubs en in welk jaartal 10 fusieverenigingen zijn ontstaan. In bonusvraag 2 moest men antwoorden welke 20 wereldbekende en Fendertse voetballers bij welke bijnamen horen. En in bonusvraag 3 moesten de deelnemers de juiste Franse voetbalclub bij het juiste T-shirt noteren.

Alle antwoorden werden op vakkundige wijze nagekeken door de strenge doch rechtvaardige jury: Linda, Linda, Jolanda, Edith en Thijme. Na het optellen van alle punten moest een benaderingsvraag er aan te pas komen om te bepalen wie aansprak mocht maken op de derde plek. De duo’s “Zijn we wakker Fendert?” en “Team 32” gaven antwoord op de vraag hoeveel leden v.v. de Fendert telt volgens de digitale ledenadministratie. Jack en Robert eisten hiermee de derde plek op met 51,5 punten. Edward en Jos mogen zich echte Nederlanders noemen, want zij moeten genoegen nemen met een tweede plek met 54,5 punten.

Maar de WINNAARS van de tweede editie van de voetbalquiz zijn met 57 punten: Patrick Cornelis en Mark van Vlimmeren, oftewel: ’t ouwe derde. Zij mogen naast eeuwige roem de WK kwalificatie wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Luxemburg gaan bezoeken.

De volledige uitslag is hier te bekijken.

De foto’s van de quiz vinden jullie terug op de Facebookpagina van v.v. de Fendert.

De organisatie bedankt alle betrokkenen voor het maken van deze quiz tot een succes en zeer geslaagde avond!

Tot volgend jaar!

Sander Wierikx, John Dingemans en Kees Rombouts